Μέγεθος Γραμματοσειράς
 • A A A
 • Αισθητήρες Παρκαρίσματος

  Αισθητήρες Παρκαρίσματος

  Posted by

  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΩΝ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ

  Αν αισθάνεστε ανασφάλεια, τότε το ιδανικό για εσάς είναι η τοποθέτηση στο αυτοκίνητό σας ενός σετ αισθητήρων παρκαρίσματος ή μιας κάμερας οπισθοπορείας. Στο συνεργείο Auto Vourakis θα σας προτείνουμε το καλύτερο μοντέλο που θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του αυτοκινήτου σας, αλλά και τις δικές σας.

  Πως λειτουργούν…

  Τα συστήματα αισθητήρων στάθμευσης χρησιμοποιούν υπέρηχους ανιχνευτές εγγύτητας και ενσωματώνονται στο μπροστινό ή/ και στο πίσω προφυλακτήρα. Μπορούν να μετρήσουν τις αποστάσεις σε κοντινά αντικείμενα σε χαμηλά επίπεδα. Οι αισθητήρες μετρούν το χρόνο που απαιτείται για κάθε παλμό-ήχο που αντανακλάται πίσω στο δέκτη.

  Ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος και την απόσταση από το εμπόδιο, το σύστημα θα προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικό ή / και ηχητικό μέσο για τον κίνδυνο σύγκρουσης. Η ανατροφοδότηση στον οδηγό δείχνει την και την εγγύτητα του εμποδίου.

  Οι πίσω αισθητήρες ενεργοποιούνται όταν επιλέγεται η όπισθεν. Οι μπροστινοί αισθητήρες ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και στη συνέχεια απενεργοποιούνται αυτόματα όταν το όχημα υπερβεί μια ορισμένη ταχύτητα ή όποτε θέλετε εσείς πάλι με το πάτημα ενός κουμπιού.

  Αισθητήρες παρκαρίσματος με ηχητική αντίδραση

  Η πιο κοινή μορφή της ανατροφοδότησης του οδηγού στο αυτοκίνητο με αισθητήρες παρκαρίσματος είναι ηχητικό “μπιπ” και ήχους. Γενικά, η συχνότητα του “μπιπ” δηλώνει απόσταση από ένα εμπόδιο, με τα σήματα να γίνονται πιο γρήγορα όσο πιο κοντά το όχημα κινείται σε ένα αντικείμενο. Ένας συνεχής ήχος ακούγεται όταν το όχημα είναι πολύ κοντά στο εμπόδιο και προειδοποιεί τον οδηγό να σταματήσει αμέσως για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

  Αισθητήρες παρκαρίσματος με οπτική ανατροφοδότηση

  Μερικά συστήματα χρησιμοποιούν οπτικά βοηθήματα, καθώς και ηχητικούς τόνους, όπως τα Led ή LCD για να δείξει απόσταση από ένα αντικείμενο.

   Κάμερες οπισθοπορείας

  Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στις Αμερικανικές πολιτείες συμβαίνουν ετησίως περίπου 210 θάνατοι και 15.000 σοβαροί τραυματισμοί πεζών κατά τους ελιγμούς αυτοκινήτων με την όπισθεν. Το 21% από τα ατυχήματα αφορά παιδιά κάτω των 5 ετών που δεν είναι ορατά από τον κεντρικό καθρέπτη και ηλικιωμένους σε ποσοστό 26%.

  Κάντε το παρκάρισμα του αυτοκινήτου σας παιχνιδάκι και αποφύγετε μικροτραυματισμούς, ατυχήματα και ζημιές, τοποθετώντας μια κάμερα οπισθοπορείας στο όχημά σας.

  Μοιραστείτε τοShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0