Αντιηλιακές Μεμβράνες

Awesome Image

Αντηλιακές μεμβράνες, τα γυαλιά ηλίου του αυτοκινήτου σας...

Οι αντηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστές τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε λοιπόν κάποια χαρακτηριστικά τους, τι μας προσφέρουν αλλά και τι θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα αυτοκινήτου, τα οποία έχουν την πρώτη θέση στην προτίμηση των οδηγών, είναι οι αντηλιακές μεμβράνες. Απλά σκεφτείτε πόσα αυτοκίνητα, premium ή μη, έχετε συναντήσει στους δρόμους, τα οποία διαθέτουν σκουρόχρωμα κρύσταλλα παραθύρων. Ο κύριος λόγος για την τοποθέτηση τέτοιων φιλμ είναι η προστασία των επιβατών από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Γι’ αυτό άλλωστε, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες τοποθετούν στα νέα τους μοντέλα τέτοιου είδους μεμβράνες. Πώς όμως καταφέρνουν και μας προστατεύουν;

Από τι αποτελούνται;
Αν δείτε από κοντά μία αντηλιακή μεμβράνη, θα παρατηρήσετε ότι το πάχος της είναι ιδιαίτερα μικρό. Όμως, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, μέσα σε αυτή τη λεπτή επιφάνεια περιέχονται διάφορα στρώματα, τα οποία συμβάλουν κυρίως στην προστασία μας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Εκτός από τις διάφορες διάφανες μεμβράνες, διαθέτουν και μία επίστρωση τιτανίου ή αλουμινίου, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας. Τέλος, υπάρχει και μία αντι-χαρακτική επίστρωση, η οποία προστατεύει τις μεμβράνες από διάφορες γρατσουνιές. Ο καθορισμός του χρώματος κάθε μεμβράνης αποτελείται από μία επίστρωση που υπάρχει ενδιάμεσα όλων των παραπάνω. Όλες οι μεμβράνες προσφέρουν αρκετά υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ από χρώμα σε χρώμα διαφέρει η μείωση της ηλιακής θερμότητας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Τι μας προσφέρουν;

1. Προστασία από τον ήλιο
Όπως καταλαβαίνετε από το όνομά τους, οι αντηλιακές μεμβράνες αποτελούν μία ασπίδα απέναντι στον ήλιο. Το πιο σημαντικό έργο τους είναι ότι προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό κατά ένα μεγάλο ποσοστό (συνήθως 99%) από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες (UV) και σε συνδυασμό με τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, που από μόνα τους φιλτράρουν τις ακτινοβολίες αυτές, Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Επίσης προστατεύουν όλα τα πλαστικά και υφασμάτινα μέρη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα και χωρίς να “ξεραθούν”, παρουσιάζοντας ενοχλητικούς τριγμούς. Τέλος, βοηθούν στην αποδοτική λειτουργία του κλιματιστικού κατά τους θερινούς μήνες, διότι το σύστημα του air condition δεν προσπαθεί να μειώσει μία θερμοκρασία που συνεχώς αυξάνεται. Αντίθετα, το έργο του γίνεται ευκολότερο, διότι το ποσοστό ζέστης παραμένει σταθερό λόγω των μεμβρανών, με αποτέλεσμα να μειώνεται ευκολότερα και να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

2. Ασφάλεια
Οι αντηλιακές μεμβράνες, όταν τοποθετούνται στο αυτοκίνητο, γίνονται ένα σώμα με τα κρύσταλλα. Έτσι, εκτός από το να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους, θωρακίζονται κατά κάποιον τρόπο και τα κρύσταλλα του οχήματος. Οπότε, αν κάποιος προσπαθήσει να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο σπάζοντάς του κάποιο τζάμι, τα κομμάτια θα μείνουν σταθερά στη θέση τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο χρόνος τον οποίο χρειάζεται για να ολοκληρώσει αυτή την παράνομη πράξη. Σε περίπτωση ατυχήματος, αν σπάσει κάποιο κρύσταλλο, τα κομμάτια του δε θα διασκορπιστούν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χάρη στην αντηλιακή μεμβράνη, αποφεύγοντας τον τραυματισμό κάποιου επιβάτη.

Customer SignatureCustomer Signature

Στοιχεία Επικοινωνίας

210 46 15 843

Ποιότητα - Ταχύτητα - Εξυπηρέτηση

Email: info@auto-vourakis.gr

Κάντε τώρα το Online Ραντεβού σας !!!